Tri Yaniv ErlichJohtava tiedemies
background
Previous page Next page
Beginning of quote:MyHeritagen geneettiset ja sukututkimuksen tiedot muodostavat ainutlaatuisen etulyöntiasieman ihmiskunnan perimätietojen hahmottamisessa. Kokemus on henkeäsalpaava End of quote.
Tri Yaniv Erlich on maailmankuulu DNA tutkija jolla on lukuisia julkaisua Nature and Science lehdessä. Yaniv valvoo kaikkia niitä DNAn tieteelliseen tutkimukseen ja kehitykseen liittyviä aspekteja, jotka ovat MyHeritagen DNA selkärankana. Yanivin ensimmäinen yhteistyö MyHeritagen kanssa toteutui vuonna 2012, kun hän osallistui projektiin jossa valjastettiin Geni maailmanlaajuinen sukupuu uraaurtavaan tieteelliseen tutkimukseen. Ollessaan vaikuttunut yrityksen sitoutumiseen tieteelliseen tutkimukseen, Yaniv neuvoi MyHeritagea vuonna 2016, tarjoten yritykselle korvaamattoman asiantuntemuksensa MyHeritage DNAn lanseerauksessa. Helmikuussa 2017 hän liittyi yritykseen johtavana tiedemiehenä.

Ennen liittymistään MyHeritageen, Yaniv perusti projektin nimeltä DNA.land jota hoiti Columbian yliopiston tietotekniikka- ja laskentaosaston apulaisprofessorin työnsä ohessa sekä New York Genome Centerin ydinjäsenenä. Hän oli myös aiemmin johtavana tutkijana ja jäsenen MITn Whitehead Institutessa.

Yaniv, Genome Hacker Nature.com antamalta lempinimeltään Genome Hacker, oli ensimmäisenä aloittamassa massiivisen, yleisörahoitteisen sukututkimuksen analysoinnin. Hän tunnistaa sukututkimuksen vaikuttavana työkaluna sukuhistorian kartoittamisessa. Yaniv suoritti filosofian tohtoritutkintonsa Watson School of Biologiacal Sciences oppilaitoksessa Cold Spring Harbour Laboratoryssa v. 2010, ja hän on voittanut lukuisia palkintoja huippuluokan tutkijana, ml. Burroughs Wellcome Career Award (2013), the Harold M. Weintraub Award (2010), DRAPA's Young Faculty Award (2017) ja IEEE/ACM-CS HPC Award (2008).

Silloin harvoin kun hänet ei löydä laboratoriossaan, hän viettää aikaansa kahden lapsensa kanssa tai on nauttimassa suunnistamisesta.