MyHeritage DNA Terveys
$199‎
+ toimitus

Raportit geneettisestä riskistä

Saat tietoja 42 sairaudesta, mukaan lukien 19 raporttia geneettisistä riskeistä

$199‎
+ toimitus

Ota selvää geneettisestä riskistäsi

Useimmat sairaudet aiheutuvat geeniperäisten (perintötekijät, jotka määräytyvät DNA:n perusteella) ja ei-geeniperäisten (esim. elintavat ja ympäristö) tekijöiden yhdistelmästä. Geenien vaikutusta terveyteesi kutsutaan geneettiseksi riskiksi.

Geneettistä riskiä koskevien raporttien avulla saat tietää, onko sinulla matala, kohtalainen vai kohonnut riski sairastua tiettyihin perinnöllisiin sairauksiin. Riskitasosi tunteminen voi auttaa sinua tekemään harkittuja terveytesi hallintaa koskevia päätöksiä.

Geneettisen riskin raportteja on tällä hetkellä saatavana seuraaville 19 sairaudelle:

 • Perinnöllinen rintasyöpä BRCA1/BRCA2
 • Myöhäisellä iällä ilmenevä Parkinsonin tauti
 • Myöhäisellä iällä ilmenevä Alzheimerin tauti
 • Crohnin tauti
 • Keliakia
 • Ikääntymiseen liittyvä silmänpohjan rappeuma
 • Perinnöllinen hemokromatoosi
 • Alfa-1-antitrypsiinin puutos
 • Perinnöllinen trombofilia
 • G6PD-puutos

Uraauurtavat polygeeniset terveysraportit

MyHeritage tarjoaa tällä hetkellä 5 polygeenistä riskiraporttia

Joiden sairauksien, kuten sydäntaudeissa riski määräytyy useissa geeneissä sijaitsevien muunnosten perusteella. Näitä sairauksia kutsutaan polygeenisiksi sairauksiksi. MyHeritage on kehittänyt polygeeniset riskiraportit 5 taudille sisältäen sydäntaudein, rintasyövän ja tyypin 2 diabeteksen ja on yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka tarjoavat näitä raportteja.

Analysoimme koko genomisi kattaen tuhansia geenimuunnoksia, yhdistämme näiden analyysien tulokset ja laskemme polygeenisen riskitasosi (PRS) kullekin sairaudelle. PRS on kattavin tapa arvioida polygeenisiin sairauksiin liittyvää geneettistä riskiä.

Näyte
Kunkin sairauden raporttiin geneettisestä riskistä sisältyy:
Sairautta koskeva riskitasosi
Ymmärrät, kuinka suuri riskisi on muuhun väestöön verrattuna.
Tulostesi määrittäminen
Erittelee, mitkä geenimuunnokset on analysoitu ja havaittu DNA-näytteessäsi.
Miten voit hyödyntää tuloksiasi
Yhteydenottosuosituksia: keneen ottaa yhteyttä, jos haluat keskustella tuloksistasi tarkemmin.
Tietoa sairaudesta
Lue lisää mm. oireista ja elämäntapatekijöistä, jotka voivat vaikuttaa riskiisi.
Olet hyvissä käsissä
Testi sisältää riippumattoman lääkärinarvion. Ennen testiä sinun on vastattava terveyshistoriaasi koskevaan kyselylomakkeeseen. Lääkäri käy vastauksesi läpi luottamuksellisesti. Tulostesi saamisen jälkeen PWNHealthin kliininen tiimi käy läpi raporttisi ja määrittää, olisiko geneettistä neuvontaa syytä harkita. Jos geneettinen neuvonta on suositeltavaa, se sisältyy PWNHealthin palveluihin.
Teknologiamme ja standardimme

Analysoimme DNA:tasi kehittyneellä teknologialla — räätälöidyllä Global Screening Array -sirulla, jossa on satoja tuhansia strategisesti sijoitettuja antureita, jotka havaitsevat eniten geneettistä vaihtelua. Uusi siru antaa meille tulevaisuudessa joustavuutta lisätä uusien sairauksien raportteja ilman uusien näytteiden keräämistä.

Yksityisyys

Yksityisyytesi ja tietojesi suojaaminen ovat ensisijainen prioriteettimme. DNA-analyysit tehdään CLIA-sertifioidussa, CAP-akkreditoidussa laboratoriossa Yhdysvalloissa. Näin varmistamme, että tietojesi käsittely ja säilytys on suojattua ja ammattimaista. DNA-tietosi suojataan käyttämällä useamman tason salausta ja niitä säilytetään suojatuilla palvelimilla.

Geneettiseltä syrjinnältä suojaava Yhdysvaltain GINA-laki suojaa sinua perinnöllisyystiedoistasi johtuvalta työnantajien ja vakuutusyhtiöiden syrjinnältä.
 • Omistat omat tietosi ja voit poistaa ne pysyvästi milloin tahansa.
 • Emme koskaan jaa tietojasi kolmansille osapuolille ilman nimenomaista suostumustasi. Raporttisi luovutetaan PWNHealthille, jotta lääkäri voi valvoa testiäsi.
 • Olemme ainoa DNA-yritys, joka lupaa olla antamatta tietojasi vakuutusyhtiöille.
Muistutukset

Terveysraporttisi ei kerro, onko sinulla tai kehittyykö sinulle tietty sairaus.

Nämä raportit arvioivat vain geneettistä riskiäsi. Ne eivät huomioi ei-geneettisiä tekijöitä, kuten ympäristö, elämäntavat, ikä tai perhehistoria. Joidenkin sairauksien osalta PRS-raportteja on saatavana vain eurooppalaisten henkilöiden jälkeläisille, koska tieteellinen data rajoittuu henkilöihin, joilla on tämä etninen tausta.

Jos sinulla tai perheessäsi on jokin tässä mainituista perinnöllisistä sairauksista, suosittelemme keskustelemaan kattavasta seulonnasta terveydenhuoltopalveluiden tarjoajasi kanssa.

Voit estää raportit parantumattomista sairauksista, kuten Alzheimerin tauti ja Parkinsonin tauti, jos et halua tietää niiden tuloksia. Voit tutustua näihin raportteihin milloin tahansa muuttamalla yksityisyysasetuksiasi.