Etnisyys: Sefardi-juutalainen - pohjoisafrikkalainen - tärkeimmät maat
MyHeritage DNA-käyttäjien tietojen perusteella etnisyys Sefardi-juutalainen - pohjoisafrikkalainen on yleinen seuraavissa maissa.
Valitse toinen etnisyys
Prosentti kertoo kyseisessä maassa olevien MyHeritage DNA-käyttäjien osuuden, joilla on etnisyytenä Sefardi-juutalainen - pohjoisafrikkalainen.
Näytä kaikki maat
etnisyys: Sefardi-juutalainen - pohjoisafrikkalainen
Pohjois -Afrikan sefardi-juutalaiset ovat osa laajaa “Mizrahi” juutalaisväestöä ja sisältävät niin sanotut "Maghrebi-juutalaiset", tunnustaen heidän läntisen perimänsä Marokosta, Algeriasta, Libyasta ja Tunisiasta. Ensimmäiset juutalaiset siirtyivät pohjoseen Afrikkaan muinaisen Israelin kuningaskunnan kauppiaina tai kuohunnassa joka seurasi babylonialaisten vuonna 586 EK suorittamaa Salomonin temppelin tuhoamista. He asettuivat berberien joukkoon ja heidän perillisensä ovat nykyään "Marokon juutalaisia". Juutalaiset asettuivat Algeriaan myöhäisroomalaisena aikana ja se liittyy länsigoottien Euroopassa tekemien vainojen aiheuttamiin maahanmuuttoihin. Sekä Libyan että Tunisian juutalaiset saapuivat useta satoja vuosia aikaisemmin kun algerialaiset, kolmannella vuosisadalla EK kreikkalaisten hallintokaudella. Yli tuhat vuotta ensimmäisten juutalaisten saapumisesta Pohjois-Afrikkaan, Espanjan inkvisiitio (ja juutalaisten maastakarkoitus) vuonna 1492 aiheutti toisen massivisen muuton Iberian niemimaalta Pohjois-Afrikkaan. Israelin valtion perustamisesta 1948 alkaen suuri enemmistö Pohjois-Afrikan juutalaisista palasi Israeliin aina 1970-luvulle asti pieninä tai suurina maahanmuuttoina arabimaista. Merkityksellinen osa Afrikan juutalaisista sijoittui Ranskaan ja lukuunottamatta muutaman tuhannen henkilön yhteisöä Marokossa, hyvin harvat juutalaiset jäivät Pohjois-Afrikkaan.