Etnisyys: Kreikkalainen ja etelä-italialainen - tärkeimmät maat
MyHeritage DNA-käyttäjien tietojen perusteella etnisyys Kreikkalainen ja etelä-italialainen on yleinen seuraavissa maissa.
Valitse toinen etnisyys
Prosentti kertoo kyseisessä maassa olevien MyHeritage DNA-käyttäjien osuuden, joilla on etnisyytenä Kreikkalainen ja etelä-italialainen.
Näytä kaikki maat
etnisyys: Kreikkalainen ja etelä-italialainen
Ihmisillä, joilla on kreikkalainen ja etelä-italialainen etnisyys on muinaiset juuret Kreikan niemimaalla, keskittyen Aegean ja Joonian merien ympärille. Nykyään kreikkalaisen ja etelä-italialaisen etnisyyden omaavia ihmisiä voidaan löytää Kyprokselta, Kaukasukselta, Etelä-Venäjältä ja Mezzogiornon alueelta Etelä-Italiasta. Etelä-Italia oli ehkä ensimmäinen alue, johon muinaiset kreikkalaiset asettuivat Kreikan niemimaan ulkopuolelle aina kahdeksannelle vuosisadalle EK. Kreikkalainen kulttuuri ja identiteetti ovat hallinneet läntistä sivilisaatiota vuosisatoja, johtuen osittan siitä, että Aleksanteri Suuri valloitti suurimman osan muinaisesta maailmasta ja että hän toi kreikkalaisen kulttuurin valloittamiinsa maihin. Suuret filosofit Socrates, Plato ja Aristoteles olivat muinaisesta Kreikasta, kuten myös muinaisen kirjallisuuden jättiläiset Homeros ja Sofokles, sekä kuuluisat matemaatikot ja tiedemiehet Pythagoras, Euclides ja <br>Archimedes. Muinaiset kreikkalaiset myötävaikuttivat suuresti taiteisiin, tutkimusmatkoihin, politiikkaan, arkkitehtuuriin, musiikkiin, tieteisiin, urheiluun - lista jatkuu loputtomiin. Kultuurillinen vaikuttaminen Kreikan ja Etelä-Italian yltyi merkittäväksi kulttuurilliseksi kehitykseksi: Muinaisen Kreikan aakkoset tuotiin Etelä-Italiaan ja etruskit omaksuivat ne ja muuntuiva vähitellen latinalaisiksi aakkosiksi, jotka ovat laajimmin maailmassa käytetyt aakkoset.