Etnisyys: Filippiiniläinen, indonesialainen ja malaji - tärkeimmät maat
MyHeritage DNA-käyttäjien tietojen perusteella etnisyys Filippiiniläinen, indonesialainen ja malaji on yleinen seuraavissa maissa.
Valitse toinen etnisyys
Prosentti kertoo kyseisessä maassa olevien MyHeritage DNA-käyttäjien osuuden, joilla on etnisyytenä Filippiiniläinen, indonesialainen ja malaji.
Näytä kaikki maat
etnisyys: Filippiiniläinen, indonesialainen ja malaji
Tämä maapallon alue on satojen ryhmien koti, joistä jokainen liitty toisiinsa oman kielensä kautta, useimmat niistä kuuluvat austronesialaiseeen kieliperheeseen. Filipiineille, muinaiset negrito-ihmiset, saapuivat Aasian mantereelta asettuakseen saarille noin 90 000 vuotta sitten. Heidän perinnostään on tullut suuri tiedonlähde niille, jotka tutkivat pre-hispanialaista kulttuuria alueella. Useimmat filipiiniläiset ovat nykyään etnisesti malaiji-polyneesialaisia ja heidän kielensä on austroneelialainen kieliperhe. Muihin etnisiin ryhmiin kuuluvat ivatanit, ilocanot, tagalogit, cebuanot muiden muassa. Monet näistä kansoista kääntyivät kristinuskoon, kun taas läntisellä Mindanaolla ja Sulun saaristossa jotkut harjoittavat Islamia. Indonesia on koti yli 300 etniselle ryhmälle. Suuri joukko jakaantuu etnisiin alaryhmiin kuten jaavalaiset, sundalaiset, malajit ja maduralaiset. Alkuperäisiä indonesialaisia kutsutaan nimellä Pribumi ("maan pojat"). Etnisyydet, jotka löytyvät Malesiasta sisältävät tämän saman jaon. Nykypäivän malesialaiset liittyvät toisiinsa maantieteellisen läheisyyden, yhteisen historian ja yhteisen kulttuurin kautta. Nykyhistoriassa Filipiinien, Indonesian ja Malajin väestön juuret ovat periytyneet Madagaskarille, Guamiin ja Pohjois-Mariaanien saarille ja ovat jättäneet geneettiset merkkinsä näille alueille niin ikään.