MyHeritage - yksityisyyskäytännöt

Nämä yksityisyyskäytännöt on päivitetty viimeksi 30. huhtikuuta 2020.
Jos et ole lukenut niitä sen jälkeen, tee se nyt.

Alla olevat yksityisyyskäytännöt kielellä Suomi ei ole sitova. Se palvelee ainoastaan informatiivisia sekä mukavuussyitä. Yksityisyyskäytäntöjen englanninkielinen versio on juridisesti sitova.


YKSITYISYYSKÄYTÄNTÖJEN TIIVISTELMÄ

Keitä me olemme?

MyHeritage on B2C-yritys, jonka päätoimipaikka on Israelissa. MyHeritage kehittää palveluita sukututkimukseen, DNA-testaukseen ja geneettiseen terveystestaukseen.

Tärkeimmät yksityisyysperiaatteemme

MyHeritage on perustettu vuonna 2003 ja sillä on ollut käyttäjiensä luottamus jo 17 vuoden ajan. MyHeritage välittää syvästi käyttäjiensä ja heidän tietojensa yksityisyydestä; heidän luottamuksensa on tärkein prioriteettimme.

MyHeritage ei ole koskaan myynyt tai lisensoinut henkilötietoja (kuten asiakkaiden nimiä, sähköpostiosoitteita, postiosoitteita ja sukupuita) eikä tee niin koskaan tulevaisuudessakaan. MyHeritage ei ole koskaan myynyt tai lisensoinut geneettisiä tai terveystietoja eikä tule tekemään niin tulevaisuudessakaan ilman asiakkaan nimenomaista tietoon perustuvaa suostumusta. MyHeritage ei koskaan, missään olosuhteissa, anna tietoja vakuutusyhtiöille. MyHeritage kieltää DNA-palveluidensa käytön lainvalvontaviranomaisilta.

Käyttäjät voivat poistaa tietonsa MyHeritagesta milloin tahansa. Tietojen poistaminen on pysyvä ja peruuttamaton.

Jos näihin yksityisyyskäytäntöihin tehdään sisällöllisiä muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle sähköpostilla.

Mitä tietoja me keräämme sinusta?

Keräämme tietoja, joiden uskomme olevan välttämättömiä laillisten liiketoimintaetujemme kannalta palvelumme tarjoamiseksi (kuten käyttöehtomme määrittelevät) alla kuvatulla tavalla:

Tiedot, jotka jaat suoraan meille. Esimerkiksi tiedot, jotka annat rekisteröityessäsi palveluun, luot sukupuun tai teet sukututkimusta palvelua käyttämällä, olet yhteydessä asiakaspalveluun, täytät kyselylomakkeen tai vastaat tutkimukseen nettisivustollamme jne.

Tiedot julkisista ja historiallisista rekistereistä. Digitoimme tällaisia tietoja itse tai hankimme niitä lisenssillä arkistoista ja muista lähteistä sukututkijoiden tarvitseman sisällön luomiseksi. Näissä tiedoissa voi olla julkista tietoa sinusta.

DNA-palveluistamme saatavat tiedot. Jos ostat DNA-testimme tai lataat DNA-tietojasi verkkosivustollemme, eristämme DNAn näytteestäsi tai käytämme palveluun lataamiasi DNA-tuloksia, prosessoimme ne ja teemme niistä geneettisen analyysin, jotta voimme tarjota sinulle DNA-palveluja.

Tiedot, jotka saamme, kun käytät palvelua. Keräämme verkkokäyttäytymistä koskevia tietoja automaattisilla tiedonkeräystekniikoilla (kuten evästeillä), jotta voimme parantaa nettisivustomme käytettävyyttä ja saamme paremman käsityksen siitä, kuinka palveluitamme käytetään. Katso lisätietoja evästekäytännöistämme.

Kuinka käytämme henkilökohtaisia tietojasi?

Palvelumme tarjoamiseksi sinulle. Se sisältää sukupuusi esittämisen sekä sen vertaamisen muihin sukupuihin ja historiallisiin tietoihin Smart Matches™- ja Record Matches-osumien hakemiseksi, DNA-tietojesi vertaamisen muihin käyttäjiin DNA-osumiesi hakemiseksi ja DNA-raporttiesi laatimiseksi jne.

Palveluun liittyvä viestintä kanssasi.

Palvelun markkinointi sinulle, minkä voit kieltää milloin tahansa.

Yrityksen sisäisiin tarkoituksiin; uusien tuotteiden ja palveluiden parantamiseen ja kehittämiseen, sisäiseen tietojen analysointiin, nettisivuston käytön analysointiin asiakaskokemuksen parantamiseksi tai mainoskampanjoidemme arvioimiseksi.

Sisäiseen tai ulkoiseen tutkimukseen suostumuksellasi. Jos suostut vapaaehtoisesti osallistumaan tutkimuksiimme ja hyväksyt tietoisen DNA-suostumussopimuksemme.

Luovuttaako MyHeritage henkilökohtaisia tietojasi kolmansille osapuolille?

Antamiasi henkilötietoja ei koskaan myydä tai lisensoida. Emme koskaan myy tai lisensoi DNA:ta tai terveyttä koskevia tietoja millekään kolmannelle osapuolelle ilman nimenomaista tietoon perustuvaa suostumustasi. Emme koskaan, missään olosuhteissa, myy tai lisensoi mitään tietoja vakuutusyhtiöille.

Emme luovuta tietoja lainvalvontaviranomaisille, ellei niitä vaadita geneettisiä tietoja koskevan pätevän oikeuden määräyksen tai haasteen nojalla.

Emme luovuta mitään henkilökohtaisia tietojasi muuten kuin hyvin rajatuissa tilanteissa, joita ovat:
(a) tärkeimmät palveluntarjoajamme (esim. maksupalvelualustamme Adyen, BlueSnap ja PayPal) asianmukaisin sopimuksin suojattuina palveluidemme tarjoamiseksi, (b) DNA-osumasi (jos käytössä), (c) Smart Matches -osumasi (jos käytössä), (d) lainsäädännön edellyttäessä tai suojataksemme omia ja asiakkaidemme oikeuksia tai omaisuutta, (e) valvoaksemme käyttöehtoja tai yksityisyyskäytäntöjämme ja (f) yrityskaupan yhteydessä.

Henkilökohtaisten tietojesi suojaus

Meillä on käytössämme tekniset, fyysiset ja hallinnolliset suojausmenetelmät, joiden tarkoituksena on estää hallussamme olevien käyttäjiin liittyvien henkilökohtaisten tietojen häviäminen, väärinkäyttö, luvaton käyttö sekä niiden muuttaminen tai julkistaminen. Esimerkiksi: Tarkistamme määräajoin sekä parannamme suojaus- ja yksityisyyskäytäntöjämme tarvittaessa, teemme säännöllisiä läpäisykokeita testataksemme palvelumme suojausta, vain valtuutetuilla henkilöillä on pääsy henkilökohtaisiin tietoihin ja työskentelemme ainoastaan sellaisten laboratorioiden ja kolmansien osapuolien kanssa, jotka täyttävät suojausvaatimuksemme ja noudattavat niitä.

Yksityisyytesi hallinta

Annamme sinulle mahdollisuuden jakaa tietoja useilla eri tavoilla. Voit valita milloin ja kenelle jaat tietoja palvelun ulkopuolella. Voit poistaa DNA- tai Smart Matching™-toiminnot käytöstä sekä tiettyjen parantumattomien sairauksien näyttämisen Terveys-raporteissa. Voit antaa tai evätä suostumuksen tutkimuksille, hallita evästeitä selaimesi hallintapaneelissa, pyytää DNA-näytteesi/näytteidesi tuhoamista sekä poistaa tilisi ja tietosi milloin tahansa.

YKSITYISYYSKÄYTÄNNÖT KOKONAISUUDESSAAN

Tässä asiakirjassa ("Yksityisyyskäytäntö") kerromme, mitä henkilötietoja me keräämme sekä miksi ja kuinka käytämme henkilötietoja Nettisivuston yksilöllisen käyttäjäystävällisen kokemuksen tarjoamiseen. Kerromme myös, kuinka voit tarkastaa nämä henkilötiedot, vaikuttaa niiden jakamiseen ja poistaa ne.

Käyttämällä Nettisivustoa ja Palvelua hyväksyt tässä Yksityisyyskäytännössä kuvatut käytännöt ja henkilötietojesi käsittelyn (mukaan lukien kerääminen, käyttäminen, luovuttaminen, säilyttäminen tai hävittäminen) tämän Yksityisyyskäytännön ehtojen mukaisesti. Tämä Yksityisyyskäytäntö tulee lukea yhdessä Sääntöjen ja käyttöehtojen kanssa. Isolla alkukirjaimella kirjoitetut termit, joita käytetään tässä asiakirjassa, mutta ei ole tässä yhteydessä määritelty, on määritelty Säännöissä ja käyttöehdoissa.

TÄMÄN YKSITYISYYSKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET

Jos päätämme muutta Yksityisyyskäytäntöämme, julkaisemme päivitetyn versio tästä Yksityisyyskäytännöstä päivitetyllä päivämäärämerkinnällä, ja jos muutokset ovat sisällöllisiä, ilmoitamme siitä sinulle myös sähköpostitse. Jos et hyväksy Yksityisyyskäytäntöjä tai sen muutoksia ja haluat sen seurauksena meidän lopettavan tietojesi käytön tai säilyttämisen uuden Yksityisyyskäytännön mukaisesti, poista tilisi tai ota yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com ja pyydä meitä tekemään se puolestasi.

Kun tämän Yksityisyyskäytännön sisältöä muutetaan, Nettisivuston alatunnisteen Yksityisyyskäytäntö-linkin vieressä näkyy teksti "päivitetty". "päivitetty"-teksti poistetaan 30 päivän kuluttua tai ennen sitä, kun olet avannut päivitetyt Yksityisyyskäytännöt lukeaksesi ne. Nettisivuston tai Palvelun käyttäminen muutosten jälkeen tarkoittaa voimassa olevan päivitetyn Yksityisyyskäytännön hyväksymistä. Jos et hyväksy tätä Yksityisyyskäytäntöä, älä käytä Nettisivustoa tai Palvelua ja poista tilisi.

MITÄ HENKILÖTIETOJA SINULTA TAI SINUA KOSKIEN KERÄTÄÄN?

Me keräämme vain tietoja, joiden katsomme olevan välttämättömiä liiketoimintamme oikeutettujen etujen kannalta Palvelun tarjoamiseksi sinulle. Muiden henkilötietojen määrä, jonka päätät lähettää MyHeritagelle, on sinun päätettävissäsi.

Henkilötiedot, joita pyydämme tai keräämme tai joita sinä annat, ovat seuraavat:

1) Nimi, yhteystiedot ja maksutiedot: Rekisteröityessäsi Palveluun kysymme nimesi, sukupuolesi ja sähköpostiosoitteesi sekä syntymävuotesi ja maasi. Pyydämme syntymävuotesi, jotta voimme varmistaa, että täytät Sääntöjen ja käyttöehtojen lapsia ja alaikäisiä koskevat ehdot. Jos ostat tilauksen tai muun tuotteen, tarvitsemme postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja maksutietosi maksujen käsittelyä varten sekä tilauksen toimittamista varten.

2) Tiedot Perheestäsi ja Muista: Voit myös antaa ylimääräisiä henkilötietoja itsestäsi ja muista rakentaessasi sukupuutasi tai tehdessäsi sukututkimusta Nettisivustolla, esim. nimiä, sukulaisuussuhteita, syntymä- ja kuolinaikoja ja -paikkoja, yhteystietoja, kuten sähköpostiosoitteita ja valokuvia.

Jos päätät kutsua perheenjäseniä tai muita käyttäjiä katsomaan tai muokkaamaan sukupuutasi, pyydämme sinulta henkilön nimen ja sähköpostiosoitteen. Sinun on ensin varmistettava, että sinulla on kyseisten henkilöiden suostumus heidän tietojensa antamiseen MyHeritagelle ennen heidän kutsumistaan.

Rakentaessaan sukupuuta sinä päätät, keitä sukulaisia lisäät sukupuuhun, lisäätkö edesmenneitä sukulaisia, elossa olevia sukulaisia tai molempia ja mitä tietoja näistä haluat jakaa. Lisätessäsi elossa olevia sukulaisia sukupuuhun sinulla on oltava siihen heidän suostumuksensa. Ennen alaikäisten elossa olevien sukulaisten lisäämistä sukupuuhun sinun on pyydettävä heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumus.

3) Tiedot julkisista ja historiallisista tiedoista: Me muutamme digitaaliseen muotoon, lisensoimme ja hankimme tietoja useista lähteistä mukaan lukien syntymä-, avioliitto- ja kuolintodistukset, väestönlaskennat, maahanmuuttoluettelot, sanomalehdet ja muut tiedot. Kyseiset tiedot saattavat sisältää sinuun liittyviä henkilötietoja.

4) DNA-tiedot: DNA:han liittyvät tiedot luodaan ja tallennetaan käyttäessäsi DNA-palveluita eli ostaessasi DNA-testipakkauksemme tai ladatessasi Palveluumme DNA-tietosi, jotka on luotu toisessa DNA-testauspalvelussa. DNA-palvelumme eristää suostumuksellasi DNA:si DNA-näytteestäsi tai käyttää palveluun ladattuja DNA-tuloksiasi, käsittelee niitä ja tekee geneettisen analyysin, jotta se voi tarjota sinulle DNA-raportteja.

5) Kommenttisi ja mielipiteesi: Jos julkaiset viestejä tai kommentteja blogeissamme tai Facebook-tilillämme tai viestipalstoillamme, voimme kerätä kyseiset tiedot.

6) Palvelun käyttö: Käyttäessäsi Palveluamme voimme kerätä tietoa toiminnastasi Nettisivustollamme tai laitteista tai tietokoneista, joilla käytät Nettisivustoa, parantaaksemme Nettisivuston kokemustasi ja saadaksemme paremman käsityksen Palveluidemme käytöstä. Näitä voivat olla verkkokirjautumistiedot, klikkaustiedot (esimerkiksi käyttämäsi tietokoneen ja selaimen tyyppi, verkkosivuston osoite, jolta siirryit Nettisivustollemme), sivunäkymät ja IP-osoitteet.

7) Viestintäsi: Keräämme Palvelun kautta käymääsi viestintää muiden käyttäjien kanssa (esim. MyHeritage-postilaatikko) sekä tietoja, joita annat tukitiimeillemme (esim. tukipyynnöt) tai muille edustajillemme.

8) Vastauksesi Tutkimuksiin: Jos osallistut vapaaehtoisesti Tutkimuksiin tai täytät kyselylomakkeita Palvelussa, keräämme antamasi tiedot.

9) Terveyskyselysi tiedot: Ennen DNA Terveys -raporttiesi laatimista me keräämme tiettyjä itse ilmoittamiasi sinua ja perhettäsi koskevia terveystietoja kyselylomakkeella (“Terveyskyselylomakkeen tiedot” ja “Terveyskyselylomake”). Yhdysvalloissa meidän on kerättävä nämä tiedot terveysasetusten noudattamista varten. Yhdysvaltojen ulkopuolella kerääminen ei ole pakollista, mutta teemme sen tietojen yhtenäisyyden vuoksi.

10) Vahvistaminen kolmannen osapuolen tilin kautta: Voit linkittää Facebook- tai Google-tilisi Palveluumme tunnistautumista varten. Näin voit käyttää toisen palvelun kirjautumistietoja MyHeritage-tilin luomiseen tai MyHeritageen rekisteröitymiseen syöttämättä esimerkiksi sähköpostiosoitettasi manuaalisesti. Jos päätät toimia näin, me keräämme ja käytämme tietoja, jotka annat meille kyseisen palvelun kautta (esimerkiksi yhdistetyn Facebook- tai Google-tilin sähköpostiosoite) tämän Yksityisyyskäytännön mukaisesti.

11) Tiedot Sukututkimuskumppaneiden integroinnista: Sukututkimuskumppanimme, kuten Roots Magic ja Family Historian (“Sukututkimuskumppanit”) voivat siirtää käyttäjiensä sukupuiden sukututkimustietoja meille osumaintegraatiolla meidän sukupuidemme ja tietojemme kanssa. Meillä ei ole käyttöoikeutta näihin Sukututkimuskumppaneiden tietoihin emmekä kerää niitä, ja ne poistetaan automaattisesti, kun osumat on laskettu.

KUINKA KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI?

1) Palvelun tarjoaminen: Me käytämme henkilötietojasi ensisijaisesti niihin tarkoituksiin, joihin olet henkilötietosi meille antanut. Näitä ovat sukupuusi näyttäminen, sukuhistorian hakujen suorittaminen uusien tietojen löytämiseksi sinulle, tilauksesi käsittely ja asiakastuen antaminen sinulle. Me käytämme henkilötietojasi myös tarjotaksemme sinulle sukupuusi Smart Matches™ -osumia ja Record Matches -osumia sekä mahdollistaaksemme sinun ja muiden MyHeritage-yhteisön jäsenten yhteyden ottamisen toisiinne ja niin edelleen.

Jos käytät DNA-palveluitamme: Me käsittelemme ja säilytämme DNA-näytteitäsi, teemme geneettisiä analyyseja ja tarjoamme sinulle DNA-tuloksia ja DNA-raportteja. Jos DNA-osumat ovat käytössä, vertaamme DNA-tietojasi muihin käyttäjiin tarjotaksemme sinulle DNA-osumia. Jos olet kiinnostunut DNA Terveys -raporteista, Terveyskyselyn tietojen avulla me voimme määrittää soveltuvuutesi niiden saamiseen. Yhdysvalloissa asuvien asukkaiden tapauksessa DNA Terveys -raportit laaditaan lääkärin määräyksellä. Me voimme lisätä käytössäsi olevia DNA Terveys -raportteja niiden tullessa saataville.

2) Yhteyden ottaminen sinuun: Me voimme ottaa sinuun yhteyttä kertoaksemme Palvelun päivityksistä tai lisäyksistä tai tuotteistamme tai pyytääksemme palautetta Palvelusta. Otamme sinuun yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse, mutta voimme ottaa yhteyttä myös puhelimitse, postitse tai muulla tavoin joissakin tilanteissa. Jos et halua vastaanottaa sähköposteja meiltä, voit estää ne milloin tahansa käyttämällä sähköpostin tilauksen peruutuslinkkiä tai määrittämällä Sähköpostiasetuksesi. Jos haluat estää muut yhteydenottotavat, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@myheritage.com.

3) Palveluidemme markkinointi: Rekisteröityessäsi Palveluun hyväksyt, että me voimme käyttää yhteystietojasi sekä Palvelun käyttötietojasi tarjotaksemme sinulle MyHeritagen lisätuotteita tai -palveluita. Kyseisiä kampanjatarjouksia voidaan tehdä sähköpostitse, puhelimitse tai postitse. Emme koskaan lähetä sinulle kampanjatarjouksia Tekstiviestitse. Ainoat Tekstiviestit, joita saatat saada meiltä, ovat viestejä perheenjäsenten tulevista syntymäpäivistä ja hääpäivistä, jos olet valinnut kyseisen ominaisuuden.

Jos et halua vastaanottaa mainostarjouksia sähköpostitse, voit estää ne milloin tahansa käyttämällä sähköpostin tilauksen peruutuslinkkiä tai määrittämällä Sähköposti- ja Yhteydenottoasetuksesi. Katso jäljempänä Sähköpostiasetuksia koskeva kohta. Jos et halua vastaanottaa markkinointitarjouksia puhelimitse, voit valita sen myös Sähköposti- ja Yhteydenottoasetuksista. Voit myös ohjeistaa meitä lopettamaan yhteydenotot sinuun ottamalla yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com tai pyytämällä sitä milloin tahansa keskustellessasi MyHeritagen edustajan kanssa.

Sinulta ja muilta käyttäjiltä Tutkimuksissa kerättyjä koostettuja tietoja voidaan käyttää markkinoinnissamme, ja näitä sähköposteja tai kampanjatarjouksia voidaan esittää sinulle.

4) Sisäiset liiketoimintatarkoitukset: Parantaaksemme Palvelua tai kehittääksemme uusia tuotteita ja palveluita saatamme käyttää henkilötietojasi sisäisissä analyyseissa, tutkiessamme Nettisivuston käyttöä, ongelmien diagnosoinnissa ja Palvelun suojaamisessa, tunnistaessamme käyttösuuntauksia ja määrittäessämme mainoskampanjoiden tehokkuutta. Voimme esimerkiksi tutkia, kuinka kauan vierailijat viipyvät kullakin Nettisivuston sivulla ja kuinka he liikkuvat Nettisivustolla. Käytämme näitä tietoja vain Nettisivuston parantamiseen.

Me käytämme IP-osoitettasi tarjotaksemme sinulle Nettisivuston ja Palvelumme sekä palvelinongelmien selvittämisen tueksi. IP-osoitettasi käytetään myös yleisten käyttäjätietojen keräämiseen, kuten jäsentemme maantieteellinen jakauma. Käyttäessäsi Palvelua ensimmäistä kertaa ehdotamme Palvelua kielellä, joka IP-osoitteesi maantieteellisen sijainnin mukaan katsotaan sinulle sopivimmaksi.

5) Tutkimusten suorittaminen: Jos olet vapaaehtoisesti antanut DNA:ta koskevan Tietoisen suostumuksen, voimme käyttää tietojasi (kuten Tutkimustietoja, DNA-tuloksia ja muita DNA-tietoja) tutkimustarkoitukseen Tietoisessa suostumuksessa kuvatulla tavalla. Voit peruuttaa Tietoisen suostumuksen milloin tahansa Nettisivustolla. Emme paljasta sinun tai perheenjäsentesi henkilöllisyyttä missään tutkimustulosten julkaisuissa.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUDELLISET PERUSTEET

EU:n tietosuojalainsäädännön nojalla kaikki henkilötietojen käsittely perustellaan "käsittelyehdoilla". Suurimmassa osassa tapauksista käsittelyn perusteena ovat seuraavat ehdot:

Lisäksi "erityisten tietoryhmien tietojen" käsittely on sallittua vain poikkeustapauksissa. Erityisten tietoryhmien tietoja ovat geneettiset tiedot, joita me käsittelemme osana DNA-palveluita, ja tiedot etnisestä alkuperästäsi. Molemmissa tapauksissa erityisen tietoryhmän tietoja käsitellään nimenomaisen suostumuksesi perusteella. Kun käsittelyn perusteena on suostumuksesi, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi ja näin estää käsittely milloin tahansa.

LUOVUTTAAKO MYHERITAGE HENKILÖTIETOJASI KOLMANSILLE OSAPUOLILLE?

Antamiasi henkilötietoja ei koskaan myydä tai luovuteta. Me emme koskaan myy tai lisensoi DNA:ta tai terveyttä koskevia tietoja millekään kolmannelle osapuolelle ilman nimenomaista tietoon perustuvaa suostumustasi. Me emme koskaan myy tai lisensoi Venäjällä, Norjassa tai Ruotsissa asuvien käyttäjien DNA-tietoja tai terveystietoja missään olosuhteissa (vaikka he antaisivat siihen nimenomaisen tietoon perustuvan suostumuksensa). Me emme koskaan myy tai lisensoi mitään tietoja vakuutusyhtiöille missään olosuhteissa. Nämä suojatoimenpiteet kattavat kaiken liittyen DNA:han, mukaan lukien DNA-näytteet, DNA-tulokset, DNA-raportit, DNA Terveys -raportit ja niin edelleen.

Me emme anna tietoja lainvalvontaviranomaisille, ellei niitä vaadita geneettisiä tietoja koskevan pätevän oikeuden määräyksen tai haasteen nojalla.

MyHeritage ei luovuta mitään henkilötietojasi kolmansille osapuolille muuten kuin hyvin rajatuissa alla luetelluissa tilanteissa:

1) MyHeritagen yrityskaupan yhteydessä: jos MyHeritage tai käytännössä kaikki sen varallisuus tai osakkeet hankkii toinen yritys, henkilötiedot kuuluvat automaattisesti siirrettävään varallisuuteen. Tässä tapauksessa tietojasi käsiteltäisiin ennen kyseistä tapahtumaa voimassa olevien Yksityisyyskäytäntöjen mukaisesti. Huomaathan, että tämä tilanne ei koske ainoastaan MyHeritagea vaan on yleinen käytäntö yrityksissä.

2) Oikeudellisissa tai yksityisyyteen liittyvissä olosuhteissa: (a) lainsäädännön edellyttäessä, (b) jos se on välttämätöntä oikeuksiemme, yksityisyytemme tai maineemme tai muiden käyttäjien omaisuuden suojaamiseksi, (c) noudattaaksemme Sääntöjämme ja käyttöehtojamme tai Yksityisyyskäytäntöjämme tai estääksemme petoksen tai kyberrikoksen tai (d) voidaksemme vaatia saatavilla olevia oikeuksiamme tai rajoittaaksemme mahdollisia vahinkojamme.

3) Pääasiallisille palveluntarjoajillemme: Käytämme useita maineikkaita kolmansia osapuolia useiden tehtävien suorittamiseen puolestamme asianmukaisten sopimusten puitteissa. Käytämme esimerkiksi johtavia kolmannen osapuolen alustoja maksujesi käsittelyyn (pääasiassa Adyen, BlueSnap ja PayPal), pilvitallennuspalveluiden käyttämiseen (pääasiassa Amazon ja Google Cloud), avustamiseen mainonnassa ja markkinoinnissa, kuluttajatutkimusanalyyseissa, petosten estämisessä, suojauksessa ja asiakastuen pyyntöjen käsittelyssä. DNA-palveluiden tapauksessa me käytämme DNA-testien toimitusyhtiöitä (pääasiassa Dotcom ja Ingram) sekä erikoistuneena DNA-laboratoriona Yhdysvalloissa Teksasissa sijaitsevaa Gene by Gene -laboratoriota DNA-näytteiden käsittelyyn, purkamiseen ja säilyttämiseen. Näillä kolmansilla osapuolilla on pääsy vain tietoihin, joita ne tarvitsevat tukitoimintojensa suorittamiseen, ja kyseisten tietojen käyttö muuhun tarkoitukseen on kielletty.

Yhdysvalloissa asuvien asiakkaiden MyHeritage DNA Terveys -pakkausten ja Terveyspäivitysten tilausten käsittelyn osalta me työskentelemme täysin lisensoitujen ja sertifioitujen lääkäreiden ja geneettisten neuvonantajien verkoston, PWNHealth, LLC:n (www.pwnhealth.com) ("PWNHealth") kanssa. PWNHealth tarjoaa määräysten edellyttämän lääkärin valvonnan ja geneettisen neuvonnan. PWNHealthin lääkärin ja geneettisen neuvonantajan tarkastusta varten henkilötietosi, mukaan lukien Terveyskyselylomakkeen tiedot, DNA-tuloksesi ja DNA Terveys -raporttisi tiedot luovutetaan luottamuksellisesti PWNHealthille.

Euroopan talousalueen ulkopuolisten käsittelijöiden tapauksessa pyrimme varmistamaan henkilötietojesi asianmukaiset suojatoimenpiteet sovellettavan lain edellyttämällä tavalla.

4) Smart Matches™-osumillesi ja DNA-osumillesi:

Smart Matches™ on MyHeritagen kehittämä ja omistama teknologia osumien löytämiseen sukupuiden välillä etsimällä yhtäläisyyksiä niiden välillä. Smart Matches™ -osumat ovat erittäin käytännöllisiä ja ne helpottavat tuntemattomien sukulaisten löytämistä ja niiden perheiden yhdistämistä, jotka ovat joutuneet erilleen ajan saatossa. Muut MyHeritage-käyttäjät voivat saada ilmoituksia Smart Matches™ -osumista omassa sukupuussaan ja sinun sukupuussasi olevien henkilöiden välillä. Smart Matches™ -osumia voi löytyä myös sukupuusi elossa olevista henkilöistä. Jos olet huolissasi sukupuusi yksityisyydestä ja jos et halua mahdollisten sukulaisten löytävän ja näkevän sitä, voit ottaa Smart Matches™ -osumat pois käytöstä sukupuussasi. Oletuksena Smart Matches™ -osumat ovat käytössä.

DNA-osumat ovat DNA-palveluidemme tärkeä osa MyHeritage DNA -paketeissa, DNA-tietojen lataamisessa ja MyHeritage DNA Terveys -pakkauksissa. Oletuksena DNA-osumat ovat käytössä.
Jos käytät DNA-palveluitamme ja DNA-osumat ovat käytössä, DNA-tuloksiasi täsmätään muihin käyttäjiin ja voidaan linkittää profiilisivuusi ja DNA-sukututkimusraportit sisältävät luettelon mahdollisista sukulaisistasi DNA:n perusteella. Jokainen DNA:tasi vastaava henkilö näkee sinua vastaavan DNA:n osuutensa, ennustetun sukulaisuussuhteen sinuun sekä joitakin henkilötietojasi, kuten näyttönimesi, asuinmaasi, etnisen arviosi ja muita profiilitietojasi riippuen yksityisyysasetuksistasi (mutta kukaan DNA-osumistasi ei näe DNA Terveys -raporttejasi). Jos sinun (tai toisen henkilön, jonka DNA-vastaava sinä olet) ja toisen DNA-tuloksensa tietokantaamme tallentaneen henkilön välillä löytyy DNA-osuma, sekä sinulle että kyseiselle henkilölle ilmoitetaan osumasta edellyttäen, että olette molemmat sallineet DNA-osumat yksityisyysasetuksissanne. DNA-osumilla saattaa olla merkittäviä henkilökohtaisia vaikutuksia, koska ne saattavat paljastaa odottamattomia sukulaisuussuhteita. Tämä voi paljastaa sukulaisuussuhteita, joita DNA ei tue, tai DNA voi osoittaa sukulaisuussuhteita, jotka ovat sukupuusi sukulaisuussuhteiden vastaisia. Jos käytät DNA-palveluita ja olet huolissasi DNA-osumien vaikutuksista, voit estää DNA-osumat profiilistasi ja muista profiileista, joiden DNA-vastaava sinä olet. Kun DNA-osumat estetään, DNA:tasi ei verrata muihin eikä DNA-osumia haeta, ja kaikki aiemmin löydetyt DNA-osumat poistetaan. Jos et voi tai halua hyväksyä kyseisten tulosten seurauksia ja mahdollisia kielteisiä vaikutuksia, sinun ei pitäisi lähettää meille DNA-näytteitä ja/tai DNA-tuloksia ja sinun pitäisi poistaa DNA-tuloksesi ja DNA-raporttisi.

5) Sukututkimuskumppaneillemme: Sukututkimuskumppaneidemme käyttäjät saattavat saada Smart Matches -osumia (sukupuun osumia) käyttäjiimme, mutta kyseiset osumat eivät ole kaksisuuntaisia: meidän käyttäjämme eivät saa Smart Matches -osumia Sukututkimuskumppaneidemme käyttäjien kanssa eivätkä käyttäjämme näe heidän tietojaan.

6) DNA-vastaavalle: Liittyen ainoastaan DNA-sukututkimuspalveluihin, jos käyttäjä on ladannut DNA-tulokset tai lähettänyt DNA-näytteen toisen henkilön puolesta (Sääntöjemme ja käyttöehtojemme mukaisesti), kyseinen henkilö katsotaan “DNA-vastaavaksi” ja hän voi tarkastella ja hallinnoida kyseisen henkilön DNA-tuloksia ja DNA-sukututkimusta.

7) Tutkimukseen: Jos olet antanut Tietoisen suostumuksesi siinä eriteltyihin tutkimustarkoituksiin, tietojasi voidaan luovuttaa tutkimuskumppaneillemme, kuitenkin aina ilman tunnistettavia tietoja kuten nimeäsi, sähköpostiosoitettasi jne.

KUINKA VOIT POISTAA TIETOJA ITSESTÄSI TAI SUKULAISISTASI TAI ILMOITTAA SIITÄ MEILLE?

Poistamalla tilisi: Katso ohjeet tilisi poistamiseen. Tämä poistaa peruuttamattomasti tilisi ja antamasi henkilötiedot sekä perhesivustosi, sukupuusi, DNA-tietosi ja terveystietosi.

Poistamalla DNA-tuloksesi ja DNA-raporttisi ja tuhoamalla DNA-näytteesi: DNA-tuloksesi ja DNA-raporttisi ovat sinun hallinnassasi ja voit poistaa ne milloin tahansa käyttämällä Nettisivuston Hallinnoi DNA-pakkauksia -sivun poistotoimintoa. Voit myös pyytää Asiakastukea tekemään sen puolestasi. Sinun pyynnöstäsi tuhoamme milloin tahansa antamasi DNA-näytteen tai DNA-näytteesi, jonka toinen henkilö on antanut luvallasi. Pyydä DNA-näytteesi tuhoamista ottamalla yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com.

Poistamalla Terveyskyselysi tiedot: Voit poistaa Terveyskyselysi tiedot poistamalla tilisi tai ottamalla yhteyttä Asiakastukeemme.

Muiden julkaisemien sinua tai perhettäsi koskevien tietojen poistaminen tai muuttaminen: Jos tiedot on julkaistu perhesivustolle, jonka jäsen sinä olet, voit poistaa tiedot. Muussa tapauksessa, jos et pysty poistamaan tai muuttamaan kyseisiä toisen henkilön julkaisemia tietoja, ota yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com. Me vastaamme sinulle ja keskustelemme kanssasi siitä, mitä tietoja haluat poistaa, poistamme ne puolestasi ja ratkaisemme asian viipymättä.

Riitatilanteissa tai jos sinulla on muita ongelmia liittyen henkilötietoihisi Nettisivustolla: Voit ottaa yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com. Jos olet Nettisivuston rekisteröitynyt jäsen ja otat yhteyttä meihin liittyen Nettisivustolle antamiisi tietoihin, pyydämme, että olet yhteydessä meihin samasta sähköpostiosoitteesta, jota käytit rekisteröityessäsi Nettisivustolle. Muuten saatamme joutua varmistamaan henkilöllisyytesi ennen pyyntöösi vastaamista.

Jos tarvitset apua, voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen privacy@myheritage.com ja pyytää meitä auttamaan haluamiesi tietojen poistamisessa. Henkilöstömme käsittelee pyyntösi viipymättä, ellei sitä ole tarvetta tutkia lainvastaisuusepäilyjen vuoksi.

EVÄSTEET JA MUUT KUIN HENKILÖTIEDOT

Evästeet
Me käytämme selainevästeitä ja vastaavia automaattisia tiedonkeräystekniikoita nettisivuston käyttökokemuksen parantamiseksi esimerkiksi välttääksemme tiettyjen viestien näyttämistä useammin kuin kerran tai tallentaaksemme kirjautumistietosi selaimellesi, jotta sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä joka kerta kirjautuessasi, tai muistaaksemme viimeksi valitsemasi näyttökielen, jotta sinun ei tarvitse valita sitä joka kerta uudelleen käydessäsi nettisivustolla. Voit halutessasi estää tai poistaa evästeet tietokoneeltasi, mutta tietyt palvelun osat eivät välttämättä toimi oikein, jos teet niin. Löydät lisätietoja evästeiden käytöstämme ja vastaavista automaattisista tiedonkeräysmenetelmistä sekä evästeiden estämisestä ja poistamisesta Evästekäytännöstämme. Evästekäytäntömme katsotaan osaksi tätä Yksityisyyskäytäntöä ja tätä Yksityisyyskäytäntöä on luettava yhdessä Evästekäytäntömme kanssa. Saat lisätietoja evästeistä ja siitä, miten Internet-selain asetetaan estämään evästeet osoitteesta www.allaboutcookies.org

Muut kuin henkilötiedot
Käydessäsi Nettisivustolla voimme kerätä sinusta automaattisesti muita kuin henkilötietoja, kuten nettisivuston, jolta siirryt meidän Nettisivustollemme, tietokoneesi tyypin, näytön resoluution, käyttöjärjestelmän version, mobiililaitteen tiedot (jos sovellettavissa) ja Internet-selaimen. Voimme myös kerätä väestötietoja, kuten maantieteellisen alueesi. Muihin kuin henkilötietoihin kuuluvat lisäksi henkilötiedot, jotka on koostettu niin, että lopputuotteesta ei voi tunnistaa sinua tai muita Nettisivuston käyttäjiä, esimerkiksi kun henkilötietoja käytetään laskettaessa käyttäjiemme osuutta tietyssä maassa tai naisten osuutta käyttäjistämme. Koska sinua ei voi tunnistaa muista kuin henkilötiedoista, voimme käyttää kyseisiä tietoja mihin tahansa tarkoitukseen. Lisäksi varaamme oikeuden luovuttaa kyseisiä muita kuin henkilötietoja eteenpäin.
Voit määrittää joillakin selaimilla ja laitteilla asetuksen, että sinua ei voida “seurata” verkossa. Me emme muokkaa verkkokokemustasi riippumatta siitä, oletko määrittänyt kyseisen asetuksen.

TIETOJEN SUOJAUS JA SIIRTÄMINEN

Jos annat meille henkilötietoja, voimme siirtää kyseiset henkilötiedot säilytettäviksi suojattuihin datakeskuksiimme, joissa saattaa olla erilainen henkilötietojen suojaustaso kuin asuinmaassasi. Antamalla meille henkilötietoja tai geneettisiä tietoja annat suostumuksesi kyseisten tietojen siirtämiseen ja käsittelyyn ja niiden säilyttämiseen datakeskuksissamme Yhdysvalloissa. Suostut siihen, että DNA-näytteitä säilytetään Yhdysvalloissa Säännöissä ja käyttöehdoissa kuvatulla tavalla.

MyHeritage-palvelulla on käytössään asianmukaiset menetelmät, joilla varmistetaan, että henkilötietojen siirtäminen tapahtuu sovellettavien lakien mukaisesti ja tietosuojaoikeuksiasi ja etujasi huolellisesti suojaten. Näin ollen tietoja siirretään vain maihin, joiden lakisääteisen suojaustason katsotaan olevan riittävä tai joissa on käytössä vaihtoehtoiset riittävät järjestelyt tietosuojaoikeuksiesi suojaamiseen, kuten konsernin sisäiset siirtosopimukset. Sinulla on oikeus ottaa yhteyttä meihin kysyäksesi käyttämistämme suojaustoimenpiteistä.

Olet tietoinen siitä, että annat henkilötietosi omalla vastuullasi.

Ladatessasi DNA-tuloksiasi olet tietoinen seuraavista seikoista: 1) kyseisen latauksen yhteydessä luodaan kopio, jota eivät suojaa MyHeritage-palvelun suojaus- ja yksityisyysasetukset, 2) kyseinen lataaminen ja DNA-tulosten säilyttäminen latauksen jälkeen tapahtuu omalla vastuullasi ja 3) MyHeritage-palvelulla ei ole mitään valtuuksia ladattuihin DNA-tuloksiin eikä se ole millään tavoin vastuussa sinulle tai kolmannelle osapuolelle kyseisestä lataamisesta ja/tai säilytyksestä.

Panemme täytäntöön ja ylläpidämme kohtuullista turvallisuutta, joka vastaa niiden henkilötietojen luonnetta, joita keräämme, käytämme, säilytämme, siirrämme tai muuten käsittelemme. Olemme sitoutuneet kehittämään, toteuttamaan, ylläpitämään, seuraamaan ja päivittämään kohtuullista tietoturvaohjelmaa, mutta tällainen ohjelma ei voi olla täydellinen, eli kaikkia riskejä ei voi kohtuudella poistaa. Tietoturvapoikkeamat ja -rikkomukset voivat johtua haavoittuvuuksista, rikollistoiminnasta tai muista tekijöistä, joita ei voida kohtuudella estää. Vastaavasti vaikka kohtuullinen tietoturvaohjelma on suunniteltu hallitsemaan tietoturvariskejä ja siten auttamaan ehkäisemään tietoturvallisuuden vaaratilanteita ja rikkomuksia, ei voida olettaa, että kaikki mahdolliset tapahtumat tai rikkomukset johtuvat kyvyttömyydestämme ylläpitää kohtuullista tietosuojaa.

Sinä olet vastuussa Palvelun salasanasi pitämisestä salassa. MyHeritage kieltää sinua antamasta salasanaasi kenellekään. MyHeritage vaatii, ettet käytä samaa MyHeritagen salasanaa missään muissa palveluissa.

MyHeritage noudattaa sovellettavia lakeja henkilötietojesi tietoturvan, luottamuksellisuuden tai eheyden loukkaantuessa, jolloin me harkintamme mukaan tai sovellettavan lain edellyttäessä ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse, viipymättä ja mahdollisimman pian edellyttäen, että se mahdollistaa loukkauksen laajuuden määrittämisen ja tietojärjestelmän kohtuullisen eheyden palauttamisen.

TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoituksen toteuttamiseksi ja noudattaaksemme sovellettavia lakeja. Tämä tarkoittaa, että säilytämme henkilötietojasi niin kauan kun se on välttämätöntä palveluidemme tarjoamiseksi, paitsi jos meillä on oikeudellinen peruste säilyttää niitä pidemmän ajan (esimerkiksi tilauksesi päätyttyä meillä saattaa olla oikeutettu etu käyttää yhteystietojasi palvelumme markkinoinnissa sinulle). Säilytämme myös henkilötietoja, joita tarvitsemme keskeneräisten tehtävien suorittamiseen ja lakisääteisten oikeuksien ja vaatimustemme ajamiseksi, sekä tiettyjä henkilötietoja, joita meidän on säilytettävä lain edellyttämä aika (jälkimmäisessä tapauksessa saamme käsitellä tietoja vain rajoitetusti). Jos olet antanut Tietoisen suostumuksen, saatamme säilyttää annettuja tietoja niin kauan kuin katsomme sen tarpeelliseksi tässä asiakirjassa kuvatuissa tutkimustarkoituksissa.

Joissakin tapauksissa vaikka sinä tai me poistaisimme sisältöä, kopioita kyseisistä tiedoista saattaa jäädä näkyviin muualle, jos kyseisiä kopioita on jaettu muille henkilöille tai levitetty muuten yksityisyysasetustesi mukaisesti tai jos muut käyttäjät ovat kopioineet tai tallentaneet niitä. Esimerkiksi muut käyttäjät ovat voineet kopioida osan sukupuutasi omiin sukupuihinsa. Poistettuja tietoja saattaa jäädä varmuuskopioihin rajatuksi ajaksi sisäisiin liiketoimintatarkoituksiimme, mutta ne eivät ole sinun tai muiden käyttäjien saatavilla.

DNA-näytteen säilyttäminen

Kaikkia DNA-näytteitämme säilytetään testauslaboratoriossamme Yhdysvalloissa. Voimme säilyttää DNA-näytettä, kunnes tilanne edellyttää meitä tuhoamaan DNA-näytteen, mitä voit myös pyytää milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä jäljempänä annettujen yhteystietojen kautta, tai kun se ei ole enää tarpeen testaustarkoituksessa. Voimme säilyttää DNA-näytteitä kymmenen vuoden ajan geneettistä lisätestausta varten edellyttäen aina nimenomaista edeltävää suostumustasi kyseiseen lisätestaukseen.

YKSITYISYYTESI HALLINTA

Voit hallita henkilötietojesi jakamista muuttamalla yksityisyysasetuksiasi seuraavissa kohdissa:

OIKEUTESI

Voit tarkistaa henkilötietosi määrittämällä tiliasetuksesi. Sinulla on myös oikeus pyytää MyHeritagea muuttamaan säilyttämiään henkilötietojasi, jos ne ovat virheellisiä tai sisällöltään harhaanjohtavia. MyHeritage on käynnistänyt prosessin, jolla varmistetaan, että pyynnön esittävä henkilö on asiakas, josta olemme keränneet tietoja. Saatamme pyytää sinua antamaan tunnistettavia tietoja, jotta niitä voidaan verrata henkilötietoihin, jotka meillä jo on. Saatamme vaatia yksityiskohtaisempaa tarkistusta sen mukaan, kuinka arkaluonteisia henkilötiedot ovat. MyHeritagen säilyttämien henkilötietojen muutospyyntö on lähetettävä kirjallisena osoitteeseen privacy@myheritage.com.

REKISTERÖIDYN OIKEUDET

Euroopan unionissa, Euroopan talousalueella, Andorrassa, Argentiinassa, Australiassa, Kaliforniassa, Kanadassa, Färsaarilla, Guernseyn saarella, Hong Kongissa, Israelissa, Man-saarella, Japanissa, Jerseyn saarella, Meksikossa, Uudessa-Seelannissa, Singaporessa, Etelä-Koreassa, Sveitsissä, Uruguayssa ja muilla oikeustoimialueilla asuvilla MyHeritagen käyttäjillä on tiettyjä rekisteröidyn oikeuksia. Nämä oikeudet vaihtelevat, mutta niihin voi kuulua seuraavia oikeuksia, joissa voi olla tiettyjä poikkeuksia: 1.1 Oikeus päästä säilytettäviin henkilötietoihisi. Tätä oikeutta voi tavallisesti vaatia sovellettavaksi veloituksetta. Me varaamme kuitenkin oikeuden veloittaa soveltuvat hallinnolliset kulut sovellettavan lain puitteissa. 1.2 Oikeus vastustaa käsittelyä, jonka oikeudellisena perusteena on oikeutettu etumme (katso kohta "Oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelylle"). 1.3 Oikeus saada siirrettävä kopio henkilötiedoistasi, joita käsitellään suostumuksesi perusteella tai jotka ovat välttämättömiä meidän välisemme sopimuksen noudattamiseksi (katso edellä kohta "Oikeudelliset perusteet henkilötietojen käsittelylle"). 1.4 Oikeus pyytää tietoja perusteesta, jolla henkilötietojasi siirretään Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Kaikki pyynnöt on lähetettävä kirjallisesti MyHeritagelle osoitteeseen privacy@myheritage.com tai asiakastukemme kautta. MyHeritage tekee kohtuullisesti voitavansa toimittaakseen säilyttämänsä henkilötiedot sinulle. MyHeritage pyrkii vastaamaan pyyntöihin niin nopeasti kuin se käytännössä on mahdollista.

TIETOSUOJA-ASETUS (GDPR)

MyHeritage on varmistanut noudattavansa kaikkia sovellettavia tietosuojalakeja, mukaan lukien yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

KALIFORNIAN YKSITYISYYDEN- JA TIETOSUOJAA KOSKEVA ILMOITUS

Tämä Kalifornian yksityisyyden- ja tietosuojaa koskeva osio määrittää Kalifornian kuluttajien tietosuoja-asetuksessa (CCPA) säädetyt oikeudelliset velvoitteet ja oikeudet. Näitä velvoitteita ja oikeuksia sovelletaan Kaliforniassa toimiviin ja Kalifornian asukkaiden kanssa liiketoimintaa harjoittaviin yrityksiin. Niitä sovelletaan tietoihin, jotka yksilöivät, liittyvät, kuvaavat, liittyvät kohtuullisesti katsoen tai voisivat kohtuullisesti katsoen liittyä suoraan tai epäsuoraan Kalifornian kuluttajiin tai kotitalouksiin.

Oikeutesi pyytää tietoja, joita keräämme ja jaamme sinusta
Jos olet Kalifornian asukas, CCPA myöntää sinulle oikeuden pyytää tiettyjä tietoja siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Erityisesti sinulla on oikeus pyytää, että annamme sinulle seuraavat henkilötietojesi käsittelyä koskevat tiedot viimeisten 12 kuukauden ajalta:

Oikeutesi pyytää meitä olemaan myymättä henkilötietojasi
Viimeisten 12 kuukauden aikana emme ole myyneet henkilötietojasi millekään muulle taholle, emmekä myy tai tule myymään henkilötietoja kolmansille osapuolille.

Oikeutesi pyytää keräämiemme henkilötietojen poistamista
Pyynnöstäsi poistamme henkilötiedot, jotka olemme keränneet sinusta, paitsi jos tarvitsemme tietoja, jotta voimme: tarjota tuotteen tai palvelun, että olet pyytänyt; panna täytäntöön sopimuksen, jonka olemme solmineet kanssasi; ylläpitää järjestelmiemme toiminnallisuutta tai turvallisuutta; noudattaa tai käyttää laissa säädettyjä oikeuksia; tai käyttää tietoja sisäisesti tavoilla, jotka sopivat siihen kontekstiin, jossa olet antanut meille tiedot tai jotka liittyvät kohtuudella odotuksiin, jotka perustuvat suhteeseesi meidän kanssamme.

Lasten henkilötiedot
CCPA:lla on erityisiä sääntöjä, jotka koskevat alle 16-vuotiaiden kuluttajien henkilötietoja. Palvelumme ei ole suunnattu alle 16-vuotiaille alaikäisille henkilöille emmekä myy alle 16-vuotiaiden henkilöiden henkilötietoja.

Muut Kalifornian yksityisyysoikeudet
Kalifornian asukkailla on oikeus pyytää meitä ilmoittamaan, mitä henkilötietoluokkia jaamme kolmansille osapuolille tai kumppaneillemme näiden kolmansien osapuolten tai kumppaneiden suoramarkkinointitarkoituksiin. Me emme jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille tai kumppaneillemme näiden suoramarkkinointitarkoituksiin.

Oikeuksiesi käyttäminen
Käyttääksesi tässä ilmoituksessa mainittuja oikeuksia lähetä viesti osoitteeseen privacy@myheritage.com, soita meille numeroon +1800-987-9000 (maksuton numero Yhdysvalloissa) tai täytä tämä lomake tietojen poistamiseksi tai tämä lomake tietojen luovuttamiseksi. Kaikkia pyyntöjen lähettäjiä pyydetään todistamaan henkilöllisyytensä ennen kuin vastaamme heidän pyyntöönsä. Voit nimetä asiamiehen, joka esittää pyyntöjä puolestasi. Jos teet niin, emme vaadi kirjallista lupaasi henkilötietojesi luovuttamiseksi asiamiehelle.

Jos sinulla on tili palvelussamme, sinua pyydetään kirjautumaan tilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä, sinua voidaan pyytää antamaan meille henkilötietojasi, joita vertaamme olemassa oleviin tietoihin. Tällaisten henkilötietojen määrä ja laajuus riippuu pyydettyjen henkilötietojen arkaluontoisuudesta ja riskeistä, jotka liittyvät kyseisten henkilötietojen luovuttamiseen tai poistamiseen. Jos meillä ei ole sopivaa menetelmää, jolla voimme varmistaa henkilöllisyytesi riittävän varmasti, pyyntösi voidaan evätä.

Jos haluat lisätietoja CCPA-sopimuksen noudattamisesta tai jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen privacy@myheritage.com.

Oikeus syrjimättömyyteen
Jos käytät jotakin tässä käytännössä selvennetyistä oikeuksista, kohtelemme sinua edelleen oikeudenmukaisesti. Kuluttajia, jotka käyttävät tämän ilmoituksen mukaisia oikeuksiaan, ei kohdella eriarvoisesti: pääsyä palveluun ei evätä eikä heiltä veloteta eri hintoja tuotteista ja palveluista eikä heille anneta eri tasoisia tai laatuisia tuotteita tai palveluita kuin muille.

NEVADAN ASUKKAAT

Nevadan lainsäädännön nojalla sinulla on oikeus kieltää nettisivuston kaupallista ylläpitäjää myymästä tiettyjä henkilötietojasi, jotka yritys on kerännyt tai tulee keräämään. MyHeritage ei myy henkilötietoja Nevadan lainsäädännössä kuvatulla tavalla. Saat lisätietoa henkilötietojesi käsittelystä ja jakamisesta sekä Nevadan lainsäädännön mukaisista oikeuksistasi ottamalla yhteyttä meihin osoitteeseen privacy@myheritage.com.

LAPSET

Palveluamme ei ole ohjattu tai kohdistettu alle 13-vuotiaille lapsille, eikä MyHeritage tietoisesti kerää tunnistettavissa olevia henkilötietoja alle 13-vuotiailta lapsilta. Jos MyHeritage saa tietoonsa, että alle 13-vuotias lapsi on antanut tunnistettavissa olevia henkilötietoja Nettisivustolla, se ryhtyy kohtuullisiin toimenpiteisiin kyseisten tietojen poistamiseksi tiedostoistamme. Jos annat tietoja lapsesta vanhempana tai laillisena huoltajana, suostut siihen, että me käytämme ja käsittelemme kyseisiä tietoja tässä Yksityisyyskäytännössä kuvatulla tavalla.

YHTEYDENOTTAMINEN YKSITYISYYSASIOISSA

Jos sinulla on kysyttävää tästä Yksityisyyskäytännöstä, tämän Nettisivuston käytännöistä tai käsittelyistä, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme osoitteeseen dpo@myheritage.com. Voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuun myös pyytääksesi pääsyä säilyttämiimme henkilötietoihisi, saadaksesi tietoa säilyttämistämme henkilötiedoistasi tai pyytääksesi niiden poistamista. Jos sinulla on perusteltu syy, voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä. Huomaa, että oikeus henkilötietoihin pääsyyn voi olla rajattu joissakin tapauksissa.