Kuinka voin liittää ja irrottaa lapsia Family Tree Builderissa?

Tässä pari esimerkkiä, missä sinun pitää liittää/ irrottaa lapsia lisäämättä tai poistamatta heitä:

1. Kun lapsi on vahingossa liitetty vääriin vanhempiin ja sinun pitää liittää lapsi uusiin vanhempiin.
  2. Jos lisäsit henkilön sukupuuhun etkä tiennyt silloin, että he olivat projektisi jonkun yksilön vanhempia, mutta asia selvisi sinulle, kun tutkit sukuasi lisää.
  3. Kun setä tai täti (tai joku muu sukulainen, joka on jo sukupuussasi) on adoptoinut lapsen.

Irrottaaksesi olemassa olevan lapsen vanhemmistaan:

1. Klikkaa ‘Muokkaa’ vanhempien henkilökorteissa ja valitse ‘Lapset’ > ‘Hallitse lapsia’.

2 - Testing Web Site

2. Valitse lapsi avautuvan ikkunan listasta ja klikkaa ‘Irrota lapsi’.

1 - Testing Web Site

Liittäksesi lapsen sukupuun olemassa olevien henkilöiden listasta:

Klikkaa vanhempien henkilökorttien ‘Muokkaa’-painiketta ja valitse ‘Lapset’ >‘Liitä olemassa oleva lapsi’.

3 - Testing Web Site

Saat ikkunan, jossa on lista sukupuusi yksilöistä. Valitse henkilö listalta ja klikkaa ‘Valitse’.

4 - Testing Web Site

Huom! Jos sinun pitää näyttää sekä biologiset että adoptiovanhemmat, älä irrota lasta biologisista vanhemmista. Vain käytä ‘Liitä vanhemmat’ optiota kuten yllä on kuvattu ja liitä adoptiovanhemmat. Sinua pyydetään valitsemaan oikea sukulaisuussuhde.

Jos haluat lisätietoja adoptiolapsen tai lapsipuolen lisäämisestä, lue seuraava artikkeli:

Kuinka lisään lapsipuolia Family Tree Buiderissa?

Kuinka voin lisätä adoptiolapsen Family Tree Builder:ssa?