Kuinka voi liittää ja irrottaa henkilön vanhemmistaan Family Tree Builderissa?

Tässä pari esimerkkiä siitä, miten voit tarvittaessa liittää/ irrottaa vanhemmat lisäämättä/ poistamatta heitä:

1. Kun lapsi on erheellisesti lisätty väärien vanhempien lasten joukkoon ja sinun pitää liittää lapsi uusiin vanhempiin.
  2. Jos lisäsit henkilöitä sukupuuhun tietämättä, että he olivat projektisi toisen henkilön vanhempia ja sait asian selville, kun tutkit sukuasi.
  3. Kun setä tai täti (tai jotkut muut sukulaiset, jotka on jo aiemmin lisätty sukupuuhusi) on adoptoinut lapsen

Nykyisten vanhempien irrotus lapsesta:
Klikkaa ‘Muokkaa’ henkilön kortissa ja valitse ‘Vanhemmat’>’ ’Irrota vanhemmista’.

5 - Testing Web Site

Sukupuussa jo olevien vanhempien liittäminen henkilöön:

Klikkaa henkilön kortissa ’Muokkaa’ ja valitse ‘Vanhemmat’ > ‘Liitä vanhemmat’.

6 - Testing Web Site

Näyttöön tulee ikkuna, jossa on lista sukupuussa olevista aviopareista. Valitse listalta pariskunta ja klikkaa ‘OK’.

7 - Testing Web Site

Huom! Jos haluat, että sekä biologiset että adoptiovanhemmat näkyvät, älä irrota lasta biologisista vanhemmista. Käytä vain ‘Liitä vanhemmat’-optiota, kuten yllä on kuvattu, ja liitä adoptiovanhemmat. Sinua pyydetään valitsemaan oikea sukulaisuussuhde.

Jos haluat lisätietoja adoptiolapsen tai lapsipuolen lisäämisestä, lue seuraava artikkeli:

Kuinka lisään lapsipuolia Family Tree Buiderissa?

Kuinka voin lisätä adoptiolapsen Family Tree Builder:ssa?